Ukupni pobjednik BikeOS olimpijade koja se održavala na Trgu slobode u sklopu festivala je Željko Matković

Željko Matković ukupni je pobjednik BikeOS olimpijade koja se održavala u subotu tijekom Urbanog bike festivala Osijek, a za nagradu je osvojio bicikl. Za sudjelovanje na BikeOS olimpijadi prijavilo se 50-ak sudionika i oni su, osim svoga biciklističkog znanja i spretnosti u vožnji, morali pokazati i vještinu popravka bicikla, odnosno znati odgovore na pitanja iz poznavanja Osijeka i njegovih znamenitosti te posebnosti.

– Poučeni iskustvom prvoga BikeOS-a koji se pokazao itekako uspješnim, odlučili smo u suradnji s Gradom Osijekom, ali i Tržnicom d.o.o. održati drugi BikeOS koji je također okupio brojne sudionike. Tijekom festivala Turistička zajednica grada Osijeka promovirala je biciklističku kartu grada Osijeka, a drago nam je da se na našu turističku vožnju odazvalo nešto manje od 20-ak biciklista koji su za oko sat i pol vožnje biciklom upoznavali elementarnu povijest našega grada – pojasnio je Siniša Maurus, stručni suradnik i informator u TZ Osijek.

A za cijelo vrijeme Urbanog bike festivala Osijek, koji se održavao na Trgu slobode već od 18 sati, za posjetitelje i sve ljubitelje vegetarijanske i veganske prehrane kuhali su i pripremali vegetarijanske specijalitete djelatnici Vege lege. Bilo je tu raznih ukusnih i zdravih zalogajčića, ali i shakeova koji su, kako se moglo vidjeti, bili traženi cijelo vrijeme održavanja Urbanog bike festivala Osijek.

Jedan od idejnih začetnika BikeOS festivala je i dogradonačelnik Boris Piližota koji nije propustio posjetiti ovaj događaj koji je na Trg slobode privukao brojne generacije.

– U raznovrsne programe tako je jednostavno “ubicikirao” i BikeOS, drugi ovogodišnji festival biciklizma.
Bicikl je nama Osječanima stil života pa je BikeOS posve upotpunio ljetna događanja i uz Osječko ljeto kulture te Osječku ljetnu noć u punom svjetlu pokazao koliko života u Osijeku zapravo ima – rekao je dogradonačelnik
Piližota.

Izvor: Glas Slavonije

Autor: Marija Mihelić