BikeOS – Urbani bike festival Osijek

Grad Osijek, Tržnica d.o.o. Osijek i Sportsko rekreacijski klub RUN4FUN 22.8.2020. organiziraju Urbani bike festival Osijek – BikeOS koji će se održati na Kopiki (pored Pannonian lokacije) od 17 do 20 sati.
Proglašenje pobjednika BikeOS natjecanja je u 20:30.

Osnovni motiv za organizaciju festivala je činjenica da građani grada Osijeka prednjače u korištenju bicikala kao prijevoznog sredstva. Grad Osijek je s preko 50 km biciklističkih staza kroz čitav grad stvorio preduvjete da Osijek postane glavni biciklički grad u regiji.

Urbani festival je zamišljen kao dinamičan i zabavan projekt na kojem se svi zainteresirani sugrađani mogu aktivno uključiti u BikeOS natjecanje u kojem mogu provjeriti svoju spretnost u vožnji. Za prvih 200 sudionika osigurane su posebne BikeOS majice i ledeni voćni napitak a glavna nagrada za pobjednika/pobjednicu BikeOS natjecanja je bicikl.

Zbog epidemiološke situacije ovaj BikeOS festival će se održati u skraćenom obliku kako bi u potpunosti poštivali sve mjere zaštite natjecatelja te neće biti organizirane sve discipline tradicionalne olimpijade.
Generalni pokrovitelj BikeOS festivala je Zagrebačka banka.