Grad Osijek, Turistička zajednica grada Osijeka i Tržnica d.o.o. Osijek u suradnji s partnerima 29.6.2019. organiziraju Urbani bike festival Osijek – BikeOS koji će se održati na Trgu slobode od 18 do 21 sati. Proglašenje pobjednika BikeOS olimpijade je u 21:15.

Kako nam je bilo prije mjesec dana pogledajte ovdje GALERIJA

Osnovni motiv za organizaciju festivala je činjenica da građani grada Osijeka prednjače u korištenju bicikala kao prijevoznog sredstva. Grad Osijek je sa preko 50 km biciklističkih staza kroz cijeli grad stvorio preduvjete da Osijek postane glavni biciklički grad u regiji. U gradu Osijeku se trenutno prodajom i servisiranjem bicikala bavi nekolicina tvrtki, aktivno je nekoliko biciklističkih udruga koje promoviraju vožnju bicikala iz više aspekata (rekreacija, sport, zdrav život) a i Odjel prevencije policije Osječko-baranjske županije se aktivno uključuje u edukaciju o sigurnoj vožnji biciklima. Ovim projektom cilj nam je još bolje prezentirati i povezati sve sudionike u jedan zajednički događaj koji će se održavati nekoliko puta godišnje.

 

Urbani festival je zamišljen kao dinamičan i zabavan projekt na kojem se svi zainteresirani sugrađani mogu aktivno uključiti u „BikeOS OLIMPIJADU“ na kojoj će moći provjeriti svoje biciklističko znanje, spretnost u vožnji, vještinu popravka bicikla te test “jeste li znali” vezan za sadržaje iz područja turizma i turističkih znamenitosti grada na Dravi. Za prvih 100 sudionika osigurane su posebne BikeOS majice i prigodne nagrade za najbolje natjecatelje po disciplinama a glavna nagrada za pobjednika BikeOS olimpijade je bicikl.

 

Turistička zajednica grada Osijeka pripremiti će tematski show cooking, odnosno gastro radionicu na otvorenome u kojoj će domaći kuhari prezentirati pripremu zdrave hrane temeljene na sezonskim autohtonim namirnicama kupljenim na osječkoj tržnici. Tržnica Osijek za sudionike BikeOS-a priprema zdrave voćne napitke.

 

Za sve zainteresirane sugrađane tijekom bikeOS-a Turistička zajednica organizirati će turistički razgled grada Osijeka koji će voditi dugogodišnji turistički vodič Tin Kovačević. Polazak je u 17:00 s Trga slobode i povratak u 19:00.

 

Generalni pokrovitelj svih BikeOS festivala u 2019. godini je Zagrebačka banka a medijski pokrovitelji su Osječka televizija i Glas Slavonije. Izlagači na festivalu su: TZ, MUP RH, Zajednica športova OBŽ, Zajednica športova Grada Osijeka, Extreme sport, Rog Joma, Hervis, Škos, Bicikli Ljubas, Decathlon, te udruge Kortljaneri i BK Osijek 2010.